Privacybeleid

  • Wij streven ernaar om al onze klanten optimaal te voorzien van onze services, daar hebben we in sommige gevallen informatie voor nodig. Vanzelfsprekend houden wij daarbij rekening met uw privacy en de bescherming ervan. Hieronder vindt u onze privacy principes.

    Bezoek aan onze website
    Bezoekt u onze website voorwinden.nl, dan maken wij gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat op uw computer of mobiele toestel wordt opgeslagen en dat bij volgende bezoeken wordt opgeroepen. Als u van onze diensten gebruik maakt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met het gebruik van deze cookies. Cookies brengen de veiligheid van uw apparaat niet in gevaar.
    Functionele cookies gebruiken wij voor het snel tonen van de gewenste gegevens bij ieder bezoek aan onze website. Analytische & Tracking cookies gebruiken wij voor het analyseren van het gebruik van onze website, bijvoorbeeld voor het surfgedrag, welke pagina’s goed of slecht worden bezocht. Social media plugin cookies gebruiken wij om social media content op onze website te tonen. Voor het plaatsen ervan vragen wij uw toestemming. De cookies blijven tot maximaal 12 maanden na uw laatste bezoek op het apparaat bewaard. Cookies kunt u zelf uitzetten of verwijderen van uw apparaat.

    Aankopen
    Online
    Om uw betaling en verzending in orde te kunnen maken, vragen wij een emailadres en NAW-gegevens. Alleen als u inlogt of een nieuw account aanmaakt, wordt de aankoop gekoppeld aan uw klantenkaart (de Voorwinden Advantagecard) en spaart u automatisch punten.Betalingen worden afgehandeld door onze betaalprovider Buckaroo. In geval van betaling met creditcards worden diverse veiligheidschecks uitgevoerd om fraude te voorkomen.
    In de winkel
    Als u een aankoop doet van een product of dienst in onze winkels, worden de gegevens geregistreerd door de kassa. U kunt er voor kiezen de aankopen te koppelen aan uw klantenkaart en zo punten sparen.
    Twee maal per jaar worden met de klantenkaart gespaarde punten omgezet in een waardecheque.  Deze waardecheque heeft een beperkte geldigheid en kan in onze webshop of winkel worden besteed. 
    Uw aankoopgegevens gebruiken wij om, indien gewenst, gepersonaliseerde mailingen te sturen over lopende acties of evenementen. Voor de Belastingdienst moeten wij aankoopgegevens 7 jaar bewaren.

    Aanmelden nieuwsbrief
    Om op de hoogte te blijven van nieuwe collecties, acties of evenementen kunt u zich vrijblijvend aanmelden voor de Voorwinden nieuwsbrief. Wij registreren dan alleen uw e-mail adres. Bij iedere nieuwsbrief die u ontvangt heeft u de mogelijkheid om u af te melden.

    Evenementen
    In onze winkels organiseren wij regelmatig evenementen zoals stylingdagen en modeshows en u kunt zich aanmelden voor onze personal dresser-service. Om organisatorische reden is het van belang dat wij weten wie er deelnemen, daarom vragen wij gegevens als: naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en eventuele interesses. Deze gegevens bewaren wij 12 maanden.

    Camera’s
    In het belang van uw en onze veiligheid en voor het beveiligen van onze producten, hangen in onze winkels beveiligingscamera’s. De camerabeelden worden periodiek gewist, tenzij er goede redenen zijn om de beelden langere tijd te bewaren, bijvoorbeeld voor politieonderzoek.

    WIFI Netwerk.
    In onze winkels kan gratis gebruikgemaakt worden van ons openbare WIFI-netwerk. U hoeft daarvoor niet in te loggen en er worden geen gegevens bewaard.

    Social Media
    Om u op de hoogte te houden van nieuwe trends, acties, evenementen of aanbiedingen kunt u ons volgen op Facebook, Instagram, Youtube.
    Wij maken gebruik van de advertentiemogelijkheden van deze social media platforms en tonen u advertenties op basis van de gegevens die het social media platform met uw toestemming verzamelt. Wij hebben geen invloed op de gegevens die het social media platform verzamelt.

    Wie heeft toegang tot uw gegevens?
    Gegevens die doorgestuurd worden aan derden, worden alleen gebruikt om u te voorzien van bovengenoemde diensten. Gegevens die doorgestuurd worden naar mediabureaus en technische leveranciers, worden gebruikt voor de distributie van marketing via post of e-mail. Wij zullen uw gegevens nooit aan derden verkopen, doorsturen of ruilen voor marketingdoeleinden.

    Juridische grondslag
    De verwerking van uw gegevens is gebaseerd op uw toestemming, wanneer u instemt met direct marketing. Met uitzondering van marketing per post die aan u verstuurd worden op basis van ons gerechtvaardigd belang.

    Welke soorten persoonsgegevens verwerken wij?
    Wij verwerken de volgende categorieën persoonsgegevens:

    • contactgegevens, zoals naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres
    • club-lidmaatschap ID
    • klantnummer
    • videobeelden
    • bestelgeschiedenis
    • leveringsinformatie
    • betalingsgeschiedenis

    Wat zijn uw rechten.
    U heeft recht op inzage, rectificatie of verwijdering van de persoonsgegevens die wij van u ontvangen hebben. Tevens kunt u bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens (of een deel hiervan) door ons of door één van onze verwerkers. Ook heeft u het recht om de door u verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan uzelf of in opdracht van u direct aan een andere partij. Wij kunnen u vragen om u te legitimeren voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken.

    Klachten of vragen
    Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens, dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen. Komen wij er samen niet uit, dan heeft u altijd het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacybescherming.

    Heeft u naar aanleiding van ons privacy-beleid nog vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op.

    Contactgegevens

    Bezoekadres
    Voorwinden Retail BV
    Smidsweg 5-7
    3295 BT ’s-Gravendeel

    Postadres
    Postbus 5117
    3295 ZG  ’s-Gravendeel

    tel: 078-6305050
    e-mail: info@voorwinden.nl

    Updates van de privacyverklaring:
    Het kan voorkomen dat onze privacyverklaring moet worden bijgewerkt, de laatste versie van de privacyverklaring is dan altijd beschikbaar op onze website voorwinden.nl

    (C) Pricacybeleid Voorwinden Retail B.V. (ver.18-05-2018)