Voor stylist en mode-onderneemster Danie Bles betekende de Elite Model Look het begin van haar
carrière. Ze is er al vanaf het prille begin bij. “Mooi om aan de wieg te staan van de loopbaan van de modellen!”

Ook deze editie van de Elite Model Look was Danie Bles weer verantwoordelijk voor de styling van de deelnemers. In vijf verschillende rondes kwamen diverse looks voorbij. De show startte met de modellen in basic T-shirts, om zo de gezichten van de tien finalisten goed uit te laten komen. De tweede ronde meer sportief, om de aandacht op het lichaam te vestigen. In ronde drie mocht Danie ‘los’ met kleding van Voorwinden Modemall. Hier ging het om het tonen van de veelzijdigheid van de deelnemers, en dat lukt met het kledingaanbod van Voorwinden natuurlijk prima. “Een model moet alles kunnen showen, van een heel uitgesproken merk à la Baum und Pferdgarten tot meer minimalistisch zoals Selected Femme. Diversiteit is heel belangrijk en dat kun je met styling versterken. Ik showde bonte sets, mooie kleuren, panterprintjes. Dat is ook mijn signatuur; ik hou van veel, een tikje boho, maar nooit te veel, het moet altijd een toegevoegde waarde hebben.” Ook in ronde 4 stond diversiteit centraal, ditmaal met veel prints. De laatste en finalronde, tot slot, toonde de meiden in tuxedo-pak, - het pak voor vrouwen is een van de trends van dit moment – en mannen in klassiek pak. “Ik werk echt naar de finale toe. Eerst het gezicht en het lichaam tot hun recht laten komen, dan meer mode om te laten zien dat de modellen de kleding goed weg kunnen dragen en tot slot de glamourous finale.”

Wat betekent de Elite Model Look voor jou?
“Het betekende de start van mijn carrière! Toen ik begin 20 was had ik in een show in de Amsterdamse Passenger Terminal mijn eigen mix and match-ronde. Dat was heel erg leuk en dat is het nog steeds. Het is mooi om het fanatisme van de deelnemers te zien. Er heerst altijd een goede vibe in de volle zaal. Het is te gek om later die modellen terug te zien als ze werken voor de grote merken en me te realiseren dat ik aan het begin heb gestaan van hun carrière.”

Wat is je connectie met Voorwinden Modemall?
“Het is een multibrandstore en ik ben helemaal van het mixen and matchen, dus dat ei was snel gelegd. Ze hebben de merken die ik leuk vind, maar vooral interessante collecties. Ik hou van veel kleren om me heen en dat heeft Voorwinden. Dat voelt lekker! Tijdens zo’n stijlpresentatie die ik geef zijn er veel vaste klanten, heel divers; van jong tot oud. Allemaal vrouwen die geïnteresseerd zijn om er zo leuk mogelijk uit te zien. Fijn als ik daar dan bij kan helpen.”

Wat zijn je gouden stylingadviezen?
“Zorg voor de juiste basics. Die is voor iedereen weer anders, maar wat je in je kast moet hebben is in ieder geval een wit T-shirt. En dan bedoel ik ook écht wit. Zodra het gelig wordt, moet het weg. Verder een little black dress, aan jouzelf de keuze hoe little little is. Zorg verder dat je twee keer per jaar je kast opruimt. Dan zie je goed wat je dubbel hebt, of nog mist. Zorg dat je vier keer zeven sets kunt maken: voor maandag tot en met zondag voor overdag, en maandag tot en met zondag voor de avond en dat twee keer. Het klinkt tegenstrijdig, maar met een opgeruimde kast kun je veel meer setjes maken dan met een volle kast, omdat je veel meer overzicht hebt.”

Wat is dé tip die iedereen toe kan passen?
“Kijk eerlijk in de spiegel. Als bepaalde accessoire afleidt, dan moet dat af. Een outft moet een geheel zijn. Een panty moet niet (alleen) tegen de kou zijn, naar ook iets toevoegen. Er mag een leuk stipje of streepje inzitten. Ook is de tijd voorbij dat we de riem alleen droegen om de broek omhoog te houden. Hij mag gezien worden. Het gaat om het samenspel van de kleding, de accessoires, het haar, de make-up. Het maakt dat je er leuk uitziet, en dat wil iedereen toch?”