MAKE-UP IN DE ZON

Als we het weerbericht mogen geloven dan staan de langverwachte zonnige dagen nu toch echt voor de deur! De zomer is in aantocht en we kunnen aankomend weekend massaal gaan genieten van de zon. Heerlijk zo’n zonnige dag, maar het is niet altijd makkelijk om de juiste keuze te maken wat betreft make-up.

Make-up en zon zijn goed te combineren. Maar welke producten kies je en hoe bescherm je je huid het beste tegen de zon?

Smeren, smeren en nog eens smeren

Allereerst is het belangrijk dat je start met een goede zonnebrandcrème. Op je gezicht, hals en decolleté wordt geadviseerd een zonnebrandcrème te gebruiken met een hoge factor, bij voorkeur SPF 50. Je kunt de crème het beste 30 minuten laten inwerken voordat je begint met het aanbrengen van make-up. Wanneer je in de zon gaat zitten of liggen houd er dan rekening mee dan je je na twee uur weer opnieuw dient in te smeren. Zo blijf je de hele dag beschermt tegen schadelijke UV-stralen en zonnebrand.
Verkrijgbaar in: 's-Gravendeel en Oud-Beijerland.

Water en olie

Wanneer je een foundation draagt let er dan vooral op dat deze op oliebasis is. Make-up op oliebasis is namelijk veel meer water- en transpiratieproof dan make-up op waterbasis. Staat bij de ingrediënten op de tube of het potje “aqua” voorop, en wil je waterproof maar mét foundation de zon in, laat deze foundation dan liever staan.

Less = more

Bij een zongebruinde huid is een vleugje make-up vaak al voldoende. Een likje mascara en een subtiele lipgloss staan prachtig bij een sunkissed skin. Als finishing touch ga je voor een bronzing powder die een mooie ‘glow’ achter laat op je gezicht.

Verkrijgbaar in: Oud-Beijerland

Mix & match

Is je zomerfoundation nog te donker en je winterfoundation te wit? No problem, deze kun je namelijk heel goed met elkaar mixen zodat je de perfecte kleur creëert voor vandaag. Let er hierbij wel op dat beide foundations op oliebasis zijn voor een mooie egale huid.

Verkrijgbaar in: 's-Gravendeel

De finishing touch

Tegenwoordig hebben veel zelfbruiners een extra beauty-effect. Wanneer je deze ’s morgens aanbrengt kun je direct al kleine imperfecties bijwerken zonder het kunstmatig te laten lijken. Je hoeft dus niet met melkflessen naar het strand omdat je dagen van te voren vergeten bent te gaan smeren. Deze producten maken je benen egaler en door het tintje mooier van vorm.

Verkrijbaar in: 's-Gravendeel en Oud-Beijerland

 

Last but not least

Waterproof make-up lijkt handig maar is dit niet altijd. Waterproof mascara kans soms een minder volumineuze of mooie look geven. En waterproof make-up is niet alleen waterbestendig maar helaas ook remover bestendig. Gebruik voor het verwijderen van waterproof make-up altijd een speciaal product. En vooral niet boenen, want dit is niet fijn voor de huid en kan leiden tot wimperverlies.

Verkrijgbaar in: 's-Gravendeel en Oud-Beijerland

Kom voor persoonlijk advies en voor alle make-up in de zon naar onze parfumerie afdeling in onze vestiging in ’s Gravendeel of Oud-Beijerland.

Enjoy the sunshine!

 

Chris

Like onze Facebookpagina voor het laatste Voorwinden nieuws. En ben je nieuwsgierig naar alles wat er binnen Voorwinden gebeurt, volg ons dan ook op Instagram. Vergeet je ook niet te abonneren op ons YouTube kanaal en bekijk de afleveringen van Voorwinden tv!