HOW TO WEAR WINTERSPORT FASHION

Op de piste wil je natuurlijk gezien worden in jouw hippe wintersportoutfit! Maar deze wintersportoutfit moet je ook vooral warm en droog houden en tegelijkertijd heel comfortabel zijn om lekker te kunnen skiën of snowboarden.

Waar moet je op letten bij het kopen van wintersportkleding?

* De kleding welke je draagt moet goed “ademen” zodat vocht en transpiratie door de stof afgevoerd kunnen worden. Ook moet de stof waterdicht of goed waterafstotend zijn.

 * Werk met laagjes zodat je zowel op de koude én op de warmere dagen een geschikte outfit draagt. Begin altijd met thermokleding. Deze isolerende kleding werkt als een tweede huid. Het behoudt de warmte van het lichaam en beschermt je zo goed tegen de kou. Het vocht wordt beter afgevoerd dan bijvoorbeeld katoen waardoor je ook tussen het skieën door lekker warm blijft. Draag daarover een pully of fleece jack welke het lichaam warm houdt en goed isoleert. En als laatste laag draag je een waterdichte, ademende laag welke beschermt tegen sneeuw, water en wind.

 * Zorg dat een jas is voorzien van een sneeuwvanger. Dit voorkomt dat er een grote lading sneeuuw in je jas komt als je valt.

 * Draag de juiste sokken. Goede skisokken zijn naadloos, hebben een linker- en een rechtersok en beschermen je voeten tijdens het skieën of snowboarden. 

* Tip: wanneer je snel last hebt van koude voeten kun je zooltjes dragen in je schoenen. Deze bieden extra ondersteuning en kunnen helpen tegen een slechte doorbloeding waardoor je voeten sneller warm worden.

 * Natuurlijk zijn een helm, stevige handschoenen en een goede skibril onmisbaar op de piste en maken jouw wintersportlook helemaal compleet!

Chris

Like onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van het laatste Voorwinden nieuws