Het Bomberjack

Je zag de laatste seizoenen het bomberjack al opkomen in het straatbeeld, maar dan toch veel de zwarte, blauwe of groene variant.

Dit seizoen mag het jack gekker en meer opvallend, in een leuke print of juist met een uitgesproken kleur en opdruk. Je ziet het bomerjack nu ook in leer of satijnachtige stoffen waardoor deze een luxere uitstraling krijgt.

Maar waar komt deze trend eigenlijk vandaan? In het jaar 1915 werd het bomberjack voor het eerst gedragen door piloten. De jas was verkrijgbaar in zwart en legergroen en werd het bomberjack ook wel de pilotenjas genoemd. In de jaren 80 en 90 veranderde het imago van het bomberjack een beetje, het werd in die tijd veel gedragen door skinheads en later door gabbers en hiphoppers.

Maar een aantal jaren verder zijn wij modeliefhebbers aan de beurt en kunnen wij dit leuke jasje helemaal on-trend dragen. Combineer het bomerjack met een plissé rok en paar mooie hakken, voor een vrouwelijke touch. Heb je meer zin in een stoere look? Combineer het bomberjack dan met een ripped jeans en sneakers. Laat je hier onder inspireren welke gave bomberjacks wij hebben.