Fashion Week Kopenhagen

Woensdagochtend 31 januari ging al vroeg de wekker om ons onder te laten dompelen tussen alle modeliefhebbers in Kopenhagen, de Fashion Week Fall/Winter 18 ging weer van start.

Op ons programma stond dit keer een bezoek aan 2 beurzen en 3 modeshows, dit keer goed verdeeld over de dagen. Desalniettemin wel een strakke planning maar tussendoor ook nog wat tijd om de winkelstraten in Kopenhagen te bezoeken. Ook hier hebben we nieuwe ideeën op kunnen doen qua styling en etalages. Ik ga je vertellen welke trends we volgend winterseizoen te zien krijgen.

Na onze spullen naar het hotel te hebben gebracht startten we onze dag op de Revolver beurs. Hier zijn veel merken te zien die bij Voorwinden te koop zijn, sommige collecties zijn reeds ingekocht en we bekijken of er wellicht nog leuke toevoegingen zijn. De ontwerpster van Hofmann herkent ons van vorig jaar en we praten met haar over de nieuwe collectie voor volgend jaar winter. Ze vertelt ons wat haar inspiratiebron is geweest en hoe ze dat heeft verwerkt in de nieuwe collectie. Voor deze collectie heeft zij zich laten zich inspireren door kunstenaars, dit keer zie je in de collectie veel natuur in de prints verwerkt, van bloemenvelden tot aan het prachtige koraalrif. Het is altijd zeer inspirerend om te horen van een ontwerp(st)er hoe een collectie tot stand is gekomen.

We spraken daarnaast nog met de ontwerpster van Kjær København, die zich laat inspireren door vrouwen die zich mooi en fashion willen kleden maar wel vanuit een functioneel oogpunt. Het is kleding die geschikt is om je kinderen met de fiets naar school te brengen, maar daarnaast ook leuk voor een lunch met vriendinnen. We bekeken nog enkele collecties van onze bekende merken zoals DAY, Munthe, Essentiel en het nieuwe merk Stine Goya welke dit voorjaar voor het eerst bij ons in de winkel zal liggen. Stine Goya is een opkomend merk in Kopenhagen, met veel kleur en prints.Ook voor komende winter zie je bij hen nog veel de ‘’pyjama style’’ in een leuke print met veel mooie kleuren.

Na ons rondje op de Revolver gingen we door naar de CIFF, deze beurs is een stuk groter maar heeft niet uitsluitend designer merken. Het merk IBen welke we vorig jaar hebben gespot ziet er ook nu weer erg sterk uit. IBen is een merk in opkomst dat op dit moment nog niet direct een toevoeging is binnen de winkel, maar welke ons wel inspireert. Absoluut een merk om in de gaten te houden de komende seizoenen!

We hebben hier ook nog een bezoek gebracht aan Dante6. Twee weken eerder zijn we in Rotterdam naar de modeshow van Dante6 geweest. Zij toonden ons hier al de nieuwe collectie, waarbij zij ook een samenwerking met de stichting Spots bekend maakten. Het is mooi om te zien dat merken zich inzetten voor goede doelen en daar een collectie aan verbinden.

Hierbij 2 inspiratiefoto's van afgestuurde modeontwerpers op de CIFF;

Na een lange dag op twee beurzen vol nieuwe inspiratie en informatie vertrokken we richting hotel om alles nog eens door te nemen en vroeg te gaan slapen om de volgende dag fris en fruitig te zijn voor de modeshows.

Dag 2 - It’s showtime!!!

Dit vinden wij toch wel het meest inspirerende van het bezoek aan Kopenhagen. Zo denk je voor je vertrek, nadat je al je sets zorgvuldig heb uitgezocht, dat je redelijk hip deze modeshows gaat bezoeken. Maar helaas moesten we al snel concluderen, dat wij naast alle it-girls en fashionbloggers in Kopenhagen niet echt hip maar toch nog vrij commercieel zijn. Het leuke hieraan is dat wij weer heel veel nieuwe ideeën en inspiratie hebben opgedaan welke we thuis weer kunnen toepassen in onze kledingstijl en in de winkel.

De eerste show van deze dag was die van Munthe. Erg mooie collectie! De pakken voor vrouwen mogen nog steeds, nu gecombineerd met een taille voor een mooi vrouwelijk accent. Daarnaast zagen we ook een jumpsuit in parachutestof maar dan wel gecombineerd met een heuptasje en een paar enkellaarsjes met hakken. Hierbij enkele inspiratie foto’s van je show.

 

De tweede show van de dag was van Ganni.

Gelijk daar achteraan kwam Baum und Pferdgarten, het was voor ons rennen naar de volgende locatie om klaar te zitten voor de show. Het was erg tof om te zien dat een merk als Baum und Pferdgarten heel erg gegroeid is in hun collectie en het verzorgen van hun modeshow. Bij deze collectie wilden we alles wel hebben! Speels, vrouwelijk voor doordeweeks naar de supermarkt maar ook hip voor een avondje uit.

Wat moet je hebben winter 2018:

Corduroy is echt een musthave! In alle collecties zagen we dit terug, maar dan wel de grove corduroy. Voor wie het durft geheel in pak en dan ook nog in een opvallende kleur als roze.

Lange jurken in een (bloemen)print. Je zag niet alleen bij Hofmann maar bij heel veel merken de natuurlijke invloeden. De bloemenprint zien we erg veel en zeker in lange jurken.

Truien. Er zijn seizoenen geweest met alleen maar lange vesten, de komende winter biedt in dat opzicht meer variatie.

Grote truien in grove breisels. Dit kun je stylen met een rokje of doe je trui eens over een lange jurk gecombineerd met een taille riem voor een ander effect.

Lange rokken. Bijvoorbeeld de lange spijkerrok en dan ook echt tot aan de enkels.

Sneakers met dikke zolen. We gaan dit seizoen voor XXL ;).

De kleuren paars (welke vorig winterseizoen al voorzichtig opkwam), geel en oranje zijn kleuren die we veel zullen zien.

Dat beloofd weer een kleurrijke winter te worden, toch wel fijn in die grijze en grauwe maanden!

Ik hoop jullie weer te hebben geïnspireerd voor het seizoen FW18, maar laten we eerst beginnen met onze mooie nieuwe voorjaarscollectie welke nu in de winkel hangt!