Fashion Week Kopenhagen

Woensdagochtend moesten we vroeg uit de veren om ons twee dagen onder te laten dompelen in de modegekte van Kopenhagen, waar wij een bezoek brachten aan de Fashion Week.

Op het programma stonden 2 beurzen en 4 modeshows en zodoende was een strakke planning noodzakelijk om van de ene locatie naar de andere te komen.

Ik ga je vertellen over deze dagen en wat dé trends worden voor het seizoen Fall/Winter 2017.

Dag 1

We startten onze eerste dag op de beurs Revolver. Nieuwe en bekende merken waren hier te vinden. Vanuit Nederland was onder andere het merk Humanoid vertegenwoordigd. De beurs was voor ons een zeer inspirerende omgeving en zeker in vergelijking met de afgelopen seizoenen hebben we heel veel vernieuwingen gezien. Dit belooft wat ons betreft dus ook veel voor het komende seizoen!

Een van de merken welke direct onze aandacht greep is het Deense merk DAY Birger et Mikkelsen. Met een zeer sterke en vernieuwde collectie brengen zij een totaal ander beeld dan dat we de afgelopen seizoenen gezien hebben.

Uiteraard was het merk Essentiel ook op de beurs aanwezig en wij werden erg hebberig bij het zien van de toffe collectie. Veel kleur, volant aan de mouwen en wijde pantalons tekende het beeld van de collectie.

Op de beurs hebben we deze ochtend ook kennis gemaakt met de ontwerpster van Hofmann Copenhagen, Heidi Hofmann. Dit merk verkopen wij sinds dit voorjaar bij Voorwinden.

Heidi heeft in 2011 besloten om haar eigen merk te gaan voeren nadat zij eerder als ontwerpster heef gewerkt voor gerenommeerde merken als Chloé, By Malene Birger en DAY Birger et Mikkelsen.

In het gesprek met Heidi gaf ze aan dat haar doel is om fashionable designer kleding voor vrouwen te ontwerpen tegen een goede prijs. Ze werkt met de hoogste kwaliteit materialen maar haar stijl laat zich het beste omschrijven als makkelijk en mooi.

Na deze beurs moesten we om 15:00 bij de show van Baum und Pferdgarten zijn. Op de beurs kregen kregen wij al een sneakpeak van de collectie en wij waren hierdoor zeer nieuwsgierig naar de show.

Deze show was vol met kleur. Zo zagen we veel paars, rood, geel en oranje. Prints waren in deze collectie ook ruimschoots aanwezig. De leopard print is nog steeds een hit voor komend seizoen en ook de floral print was te zien in de show van Baum und Pferdgarten.

Aansluitend om 17:00 startte de show Love Society van GANNI en hier zaten we front row tussen alle bekende fashionbloggers en moderedacteuren van de grote modebladen! Deze show liet ons een klein gedeelte van de collectie van GANNI zien.

Wat ons met name opviel waren de verschillende stijlen. Van het hoog gesloten jurkje in een ruit of bloemen print afgewerkt met volants tot de stoere all denim tuinbroek met blouse. Zo ging de collectie van lief tot stoer naar sportief.

Dag 2

Deze dag begon op het hoofdkantoor van By Malene Birger, waar wij een rondleiding kregen en kennis maakte met de mensen die we spreken bij nabestellingen en retouren.

De stijl van het kantoor past perfect bij het merk en mede door de relaxte sfeer en alle vriendelijke mensen voelden we ons direct erg welkom. De showroom was voor ons een echte snoepjeswinkel! Hier kregen we al een klein voorproefje op de modeshow welke we later in de ochtend zouden bezoeken. Er werd ons al verteld dat de collectie erg vernieuwend was en dat zij hier erg enthousiast over waren!

Rond het middaguur startte dan de show van By Malene Birger. Het was een zeer spectaculaire show en de collectie was absoluut vernieuwend, ze hadden op het hoofdkantoor dan ook niets te veel gezegd!

De collectie kenmerkt zich het beste als stoer, maar toch ook vrouwelijk en veelal gecombineerd met streetstyle kenmerken. Wij wilden de gehele collectie wel hebben en hopen dat jullie straks net zo enthousiast zijn als wij dat waren!

Diezelfde dag om 15:00 begon de show van Munthe. Leuk om te vertellen is dat de locatie van iedere show altijd een verassing is.

Munthe had als locatie een skatepark gebruikt, wat de collectie versterkte tijdens de show.

De collectie was vrouwelijk maar ook hier kwamen de streetstyle invloeden duidelijk naar boven. Oversized truien met een capuchon met daaronder een kort zwierig rokje. Wijde pantalons met een all-overprint shirt afgestyled met een geruite oversized blouse.

Na afloop van de show hebben wij kennis mogen maken met de ontwerpster van Munthe en daar hoorde natuurlijk ook een foto bij.

De collectie van Munthe die hier geshowd werd is vanaf seizoen Fall/Winter 2017 nieuw verkrijgbaar bij Voorwinden!

Na de show van Munthe hebben wij onze dag afgesloten op de beurs Ciff. Ook op deze beurs hebben wij veel inspiratie opgedaan en nieuwe merken gespot welke wellicht een mooie aanvulling kunnen zijn in de winkel.

Na deze inspirerende dagen in Kopenhagen zet ik hier de meest opvallende trends voor komend seizoen op een rij:

* Steetstyle is de meest opvallende style. Oversized truien met capuchon, oversized gewatteerde jassen en ook nog de bomberjack blijft in het modebeeld.

Probeer deze style vrouwelijk te combineren door het te dragen met een rokje. Je wijde oversized blouse getailleerd te maken met een tailleriem.

In deze style zie je ook nog veel de sport invloeden, die je de afgelopen seizoenen ook al terug zag in de collecties.

* De Tailleriem

* Sokken!! Je hoeft ze niet meer weg stoppen in je sneakers want ze mogen gezien worden! Zelfs in je pumps mogen ze opvallend aanwezig zijn.

* De wijde pantalon. Elke show was deze broek te zien en we kunnen er niet meer omheen. Is het over met de skinny?

* De skilegging. Ja ook deze trend komt weer terug. Draag deze broek onder een lange jurk of met een oversized blouse en stijl het af met een tailleriem en trek daar over heen een oversized bomberjack.

* Fluweel. Je zag deze trend het afgelopen najaar al opkomen maar volgend seizoen zet het verder door. Een mooie fluwelen broek is een musthave.

* Welke kleur gaan we het meest zien komend seizoen: Rood!!! Deze kleur kwam opvallend veel terug in alle shows. Daarnaast zijn de meest gebruikte kleuren paars, groen en blauw.

Hopelijk hebben jullie middels deze special over de Fashion Week in Kopenhagen een goed beeld gekregen over de nieuwste trends en ontwikkelingen op modegebied voor het komend seizoen!