DRESSCODE

Heb je met de feestdagen een uitnodiging gehad voor een feestje en daar zit een dresscode aan verbonden (bijvoorbeeld Cocktail, Gala of Party-chic) maar heb je geen idee wat je daarbij aan moet trekken? Wij vertellen wat je draagt bij welke dresscode, dus geen stress meer en lees nu rustig verder om daarna te gaan shoppen.

 

Cocktail
Deze dresscode is voornamelijk gericht op vrouwen. De voorschriften hierbij zijn een kort jurkje met hoge haken en een bijpassende clutch.
Blote benen en een mooie panty voor in de wat koudere seizoenen zijn toegestaan. Houd bij het kiezen voor een jurk wel rekening met de lichaamsvorm en draagcomfort.
Voel jij je ongemakkelijk in een jurk? Dan mag je ook kiezen voor een chique broekpak.

Voor de mannen.
Deze dragen een donker pak of smoking, hou het vooral simpel en stijlvol.

 

Black Tie
Vrouwen dragen bij Black Tie een lange of korte avond jurk, indien er een diner inbegrepen is dan draag je een lange jurk. Zorg er in elk geval voor dat de jurk niet te laag uitgesneden is.
Je kunt de outfit afmaken met half lange handschoenen en een paar mooie hakken, gelieve geen blote benen bij deze dresscode.

De mannen dragen een tweedelig zwart of gekleurd kostuum met een geplisseerd hemd en sokken in dezelfde kleur als het hemd.
Je kunt de smoking afwerken met een vlinderdas en een witte pochet. Een belangrijk detail is dat er geen horloge gedrag mag worden.

White Tie
De dames moeten bij White Tie alles uit de kast trekken, glamour op en top!! Ze kunnen kiezen uit een korte, driekwart of lange jurk. Wel dient de jurk uit één stuk te bestaan. Voor de kleur kunnen de dames zich laten leiden door de seizoenen, maar over het algemeen is een donkere jurk het meest gepast.

De mannen dragen bij deze dresscode een rokkostuum en dit wordt vaak gezien als de meest officiële avond gelegenheidskleding.
Ook bij White Tie wordt het dragen van een horloge niet passend gevonden.

Party-chic
Ben je uitgenodigd voor een oudejaarsparty of een kerstfeest met de dresscode Party-chic?
Kies dan voor een stijlvolle outfit waarin jij je goed voelt.
De dames kunnen gaan voor een leuk jurkje. Wanneer je voor een chique uitstraling wilt gaan kun je in dit geval gaan voor een cocktail of een maxi jurk. Tijdens de feestdagen is de nodige glitter en glamour natuurlijk ook zeker toegestaan!

De mannen hebben in dit geval ook een wat ruimere keuze. Zo kun je gaan voor een mooie chino met een bijpassend colbert. Maar ook bij deze dresscode is een kostuum een goede optie of wanneer je echt uit wilt pakken kan ook hier de smoking uit de kast getrokken worden.Klik voor prijzen op de foto's. Voor de "White Tie" jurk en heren kostuums verwijs ik u graag door naar onze winkel in 's-Gravendeel. Ook vindt u daar een grote collectie panty's van de merken Kunert en Oro blu.