De Perfecte Jeans De meeste vrouwen krijgen spontaan vlekken in hun nek als ze een nieuwe jeans moeten kopen, nachtmerries over een pashokje vol met niet zittende broeken. Wij gaan je helpen! Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een jeans?

4 Tips voor de perfecte jeans:

1. Besteed aandacht aan de knie. Bij het passen van jeans let je vooral op hoe de jeans zit in je taille, maar let ook goed op hoe de broek bij je knieën valt. Als je een broek koopt waarbij de ruimte voor de knie iets hoger is, lijken je benen langer.

2. Een hoge taille. Een goede jeans benadrukt je beste punten en camoufleert de mindere punten. Als je een lang torso hebt, brengt een hoge taille dat in balans omdat het je benen langer laat lijken, maar ook met een kort torso is een broek met een hoge taille een goede keus. Je lijkt optisch altijd slanker als je taille hoger zit.

3. Stand van de zakken. Kijk altijd goed naar de achterkant van je jeans, hoe staan de zakken? De afstand van de zakken kunnen je billen namelijk groter of kleiner doen lijken. Ook de grootte van de zakken is belangrijk om kritisch naar te kijken, kleine zakken zijn niet geschikt voor wat vollere billen. Dan kun je beter kiezen voor grote zakken.

4. Wat voor soort jeans zoek je? Bepaal van te voren wat voor soort jeans je zoekt. Wil je een jeans met een donkere of lichte wassing? Ga je voor een flair, boyfriend of skinny jeans? Vraag ons om advies, zo kun je ons uitleggen wat je zoekt en wij helpen jou om de perfecte jeans te vinden!

En tot slot; waar komt denim eigenlijk vandaan? In 1853 was Levi Strauss op zoek naar een stevige soort stof voor werkkleding. Hij vond een katoensoort uit Frankrijk genaamd ‘’Serge de Nimes’’. Vernoemd naar de Zuid-Franse stad Nimes, waar de stof werd geproduceerd. De Amerikanen verbasterden deze benaming als snel tot het Engelse woord ‘’Denim’’

De benaming Jeans komt vanuit het Franse Genes van Genua, waar de eerste denim broeken werden gemaakt. Omdat deze broeken niet stevig genoeg waren, was er een kledingmaker genaamd Jacob Davis die de klinknagels bedacht, ook wel rivets genoemd. Dit was de gouden uitvinding om broeken te verstevigen op de zwakke plekken, zoals de hoeken van de zakken. Zo ontstonden de eerste jeans broeken!

Bekijk hier een aantal geselecteerde modellen.

Flair jeans:

Boyfriend jeans

Skinny jeans:

High waist jeans: